Hacia una reconstrucción del materialismo histórico - Lazagna, Angela (Crítica Marxista, 2012)
Karl Marx’s Theory of History: a Defense (KMTH), de Gerald A. Cohen, é considerada a obra fundadora do marxismo analítico, bem como a que mais claramente expôs o materialismo histórico. Hacia una reconstrucción del materialismo histórico ancora-se, fundamentalmente, nas teses de KMTH.